tisdag 30 juni 2015

Monthly Makers juni - mönster.

Det är ett par månader sedan jag senast deltog i Monthly Makers. Den här månadens tema, mönster, röstades fram av deltagarna i utmaningen. Ett både lätt och svårt tema, eftersom det är så brett att det kan tolkas nästan hur som helst.
Tyvärr såg jag nu att jag är lite sent ute med mitt inlägg, det stora samlingsinlägget med månadens alla bidrag publicerades tydligen redan idag, men strunt samma.


Jag var sugen på att göra någon form av textiltryck till utmaningen och till slut föll valet på blomtryck. De som brukar läsa med här kanske drar sig till minnes att jag provade tekniken redan förra sommaren.


Nu blev det två tryck, ett mandala-aktigt och ett som till form och uppbyggnad är lite inspirerat av kurbits. Mönster inspirerade av mönster, kan man alltså säga.
Det är olika hur mycket och hur distinkt olika växter färgar av sig, och det är inte som man kanske skulle kunna tro, att det är de mest färgstarka blommorna ger kraftigast färgavtryck. Oförutsägbart, men roligt!

Blommorna plockade jag på vägen mellan jobbet och hemmet (och ett par stycken norpade jag från en av landstingets planteringar...) och tyget är ett återbrukat lakan. Än så länge är det bara två tyglappar, men jag kanske syr något av dem så småningom.

fredag 26 juni 2015

Fina fisken.

Min brorson Frallan lade häromdagen (via sin far) in en beställning på fler t-shirtar av samma modell som den här, som tydligen passade bra. Klart att faster fixar! Det blev en till Lilla A också av bara farten.


Fisktyget, köpt på en tygaffär i Borlänge, kommer från Lillestoff och är GOTS-märkt. 80 cm räckte till två tröjor, en i storlek 92 och en i 128. Färgen stämmer bäst på den nedersta bilden.


Jag sydde dessutom två andra t-shirtar till Frallan, men de får ett eget inlägg en annan dag. 

måndag 22 juni 2015

Midsommar i fäboden.

Midsommarhelgen tillbringades i fäbodstugan, som min kompis Anna och hennes bror nyligen tagit över efter sina morföräldrar (samma stuga som jag besökte i höstas). Rödfärgsmålning, färskpotatis, utedass, överraskande bra väder, stillhet, blommor, kaffe och småkakor, brasa, iskallt dopp i älven, jordgubbar, vedklyvning, fågelsång, folköl, chips och korsord. Gött!









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails