tisdag 28 juni 2011

Halv elva hos mig...

... är det fortfarande över 20 grader varmt på balkongen. Jag dricker te och binder upp tomatplantor och låtsas att jag inte alls behöver gå till jobbet imorgon.

söndag 26 juni 2011

Gissa staden.

Jag inledde midsommaraftonen med en väldigt tidig morgonpromenad i en stad som jag faktiskt aldrig besökt tidigare.* Förutom gatsopare, fönsterputsare och enstaka joggare var jag ensam på gatorna med min kamera. Är det någon som känner igen staden utifrån bilderna?

* Ok, det kanske lät lite mystiskt. Det var så att jag anlände med nattåg och hade en stunds väntetid mellan tågbyten. Jag har inte för vana att åka till okända städer och irra omkring där i arla morgonstund. :)

Ugglan som flög sin kos.

Ett par av er läsare har kommenterat och frågat om annonsen som poppar upp när man går in på min blogg. Jag har undersökt saken och den kommer från den sajt som ligger bakom min besöksräknare (den med måttbandet). Antagligen har jag i och med anskaffandet av räknaren godkänt någon finstilt paragraf om att de får annonsera på min blogg. Märkligt nog tog det nästan ett år efter att jag skaffade besöksräknaren innan annonsen började dyka upp.
Jag vill egentligen att bloggen ska vara annonsfri, men jag vill också gärna ha räknaren kvar, så jag antar att det inte är så mycket jag kan göra åt saken. Nu har jag i alla fall tagit bort den lilla "ad free blog"-bilden med ugglan som tidigare fanns i högerkanten. Man vill ju inte framstå som en hycklare. :)

lördag 25 juni 2011

Resterande tapeter.

Resten av tapetprovsskörden. Det blev en ganska blandad kompott av färger och mönster. Om det finns en gemensam nämnare heter den nog stormönstrat (det som syns på bilderna är nästan en hel våds bredd). Vilken är din favorit?

fredag 24 juni 2011

Många stygn för pengarna.

Häromdagen slank jag in på Röda korset när jag hade vägarna förbi. Himla bra drag, kan jag känna såhär i efterhand. På en stång bakom kassan hängde nämligen en ylleväst med påsömsbroderi och blommigt foder, som fick följa med mig hem. För 50 kronor fanns liksom inget annat alternativ. Det är vad jag brukar kalla många stygn för pengarna!

Om jag hade haft sådär 20 centimeter mindre bystmått hade jag kunnat använda den, men nu antar jag att jag får hitta på ett annat sätt att njuta av den. Jag skulle kunna tänka mig att ha den på väggen så här till exempel.

En magisk, blommande och glad midsommar önskar jag er alla!

torsdag 23 juni 2011

Pinnar 2.0.

På slöjdklubbskvällen förra veckan påbörjade jag denna skapelse. Det ni ser här är version 2.0, kan man säga. När jag hade varit ute och knipsat mer sly och höll på att fläta in de sista kvistarna, gled pinnarna i "ringen" isär och hela alltet sprack upp. Jag svor ett tag och lämnade pinnhögen på golvet. Under helgen lade jag dem i blöt och gjorde ett nytt försök och den här gången gick det lite bättre.

Vad är det då, undrar ni kanske nu. Jo, det är egentligen ett grytunderlägg, men jag tänker att det kanske kan duga till bröd- eller kakfat också.

Vardagslyx - balkongfrukost.

(Fast i sanningens namn var det gårdagens frukost. Morgonen idag var mycket gråare och nu har midsommarvädret (läs: regn) inträtt.)

onsdag 22 juni 2011

På mitt köksbord...

... låg tidigare ikväll den här sköna högen. Lina OJ och hennes minsting var nämligen på besök och vi bytte lite afrikanska tyger med varandra.

Kusudama.

Jag har vikt en japansk pappersblomma enligt beskrivning hos fina bloggen Rebeccas DIY. Just denna var bara för att testa tekniken, men jag tänkte göra en hel kusudama-boll framöver. Till en sådan behövs tolv blommor. Kanske blir det en tapet-blom-boll?

måndag 20 juni 2011

Lilla oron.

Mattrasor, några pärlor, en pepparkaksform, lite fiskelina och en upphittad rund plastbit med hål i, blev tillsammans en liten oro. Nu hänger den och dansar i vinden ute på balkongen.

söndag 19 juni 2011

Tapetprover.

Idag har jag hämtat ut ett paket med tapetprover som jag köpt från Måleributiken. Jag har beställt från Inreda.com en gång också, men det var så himla små bitar. De prover jag köpte nu är på en hel meter vardera. Det kan man göra mycket roligt med!
Det var några bitar till i paketet också, dem får ni se en annan dag!

torsdag 16 juni 2011

Fulbyxornas förbättrande.

I söndags när jag målade skåp gjorde mina snart 32-åriga tantknän än en gång tydligt att de inte uppskattar när jag kryper omkring på hårda golv. Det fick mig att ta tag i en tanke som jag haft ett tag, nämligen att sy någon slags knäskydd till mina fulbyxor.

Fulbyxorna har tidigare varit vardagsjeans under ett par år. Eftersom de var rätt slitna, degraderades de till arbetsbyxor när jag började i studiecirkeln. De är lappade gånger flera och har färgfläckar från Saras golv och numera också av skåpfärgen.

Knäskydden klippte jag ur ett sittunderlag (billigt skräp från Ica Maxi). Sedan klippte jag något större lappar i jeanstyg (som jag ju har gott om), måttade och nålade och sicksackade fast på byxknäna. Jag lämnade öppet upptill (därav tryckknapparna) så att man kan plocka ut knäskydden vid tvätt.
Ikväll när jag målade ett andra färglager på skåpet fick jag tillfälle att provkrypa lite på betonggolvet igen och kunde konstatera att det fungerade utmärkt. Vackert blev det inte - men fulbyxor ska väl göra skäl för sitt namn?

tisdag 14 juni 2011

Slöjdklubbsavslutning.

Med tillverkning av näverburkar, slyflätning, lite täljning och sist men inte minst våfflor avslutade vi slöjdklubbsterminen igår kväll.

Än en gång höll vi till hemma hos Carin och David. Här finns en del bilder från ett annat slöjdklubbstillfälle i deras mysiga trädgård.

söndag 12 juni 2011

En (engelskt) röd dag.

Söndagar tenderar att, om jag inte är bortrest eller så, bli arbetsdagar. Det har varit lite dåligt med det på sistone, eftersom jobb, slöjdklubb, besök, bihåleinflammation, långhelg, Blodomlopp och annat har krävt sin tid. Idag steg jag dock upp på den proverbiala banan igen. Vanhelgandet av vilodagen bestod denna gång i att stryka skåpet med ett första lager engelskt röd linoljefärg. Det blir så bra!
Linoljefärg ska målas tunt tunt, men jag är förundrad över hur täckande det första lagret faktiskt blev. Ett lager till kommer förhoppningsvis att räcka. Det blev inte de bästa av bilder, men jag tycker ändå att själva nyansen görs hyfsad rättvisa. Skåp, hyllplan och luckor, lådor:
Och som jämförelse såg det ut såhär när jag började, efter slipning men före målning.

lördag 11 juni 2011

Grönska.

I värsta värmen drog jag för att köpa balkongblommor. Eftersom jag varit barnvakt idag hade jag ett fyraårigt smakråd med mig och valde att lyssna till honom. Det var klokt av mig, känner jag såhär i efterhand. Jag skulle nämligen sannolikt aldrig ha köpt lila blommor om jag bestämt helt själv, men nu slog jag till på några lila stjärnöga och visst blev det fantastiskt vackert ihop med de orange jättetagetes och dahlia som jag valde ut? Hemma igen hann jag precis plantera dem i lådorna innan regnet och åskan kom.
Ett par tomatplantor som inhandlades förra helgen har även de tagit plats på balkongen efter ett par dagar i växthuset, förlåt jag menar bilen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails