lördag 28 november 2009

Söta drycker.

Jag insåg just att det gick att stoppa kamerans minneskort i vandrarhemmets dator, så då kan jag ju dela med mig av ett av mina inköp. Dessa smoothies handlade jag på livsmedelskedjan Sainsbury's i torsdags. Om man köpte en smoothie med mössa så gick några kronor till ett välgörenhetsprojekt för äldre. Jag tyckte de var otroligt söta, så jag kunde inte låta bli att slå till på ett par stycken. Jag tänkte att mössorna kan få klä mina voodoo-dockor när jag kommer hem.
  

Lördag i London.

Här sitter jag på vandrarhemmet Astor Museum med en sockerstinn frukost i magen och ska snart åka till Camden Market för att titta på människor och krimskrams. Gårdagens förmiddag tillbringades med bokinköp - besökte flera bokaffärer med välfyllda crafts-avdelningar och gjorde några fynd som jag ska berätta mer om efter min hemkomst. Annars har vi bl a hunnit med att promenera, fika, fotografera och gå på teater (Dickens julsaga i musikaltappning). En bra resa såhär långt, även om min förkylning bestämde sig för att göra comeback lagom till avresan. Nu är det dags att ge sig ut i solen som faktiskt skinit större delen av vistelsen - tre soldagar på raken, det var inte igår!

tisdag 24 november 2009

Det känns som att det är lite glest mellan inläggen just nu. Jag skyller fortfarande på mina resor. Det är förstås jättekul att åka till olika ställen, träffa folk jag tycker om och göra roliga saker, men just nu har allt roligt koncentrerats till en ganska kort, men följaktligen intensiv, period. Dessutom har jag lyckats dra på mig en andra förkylning, knappt tillfrisknad från den förra. Tur att det kommer ett jullov inom några veckor, med möjlighet att vila upp sig!

I helgen som gick var jag som sagt i Göteborg, vilket förstås föranledde ett besök på Strikk. En av mina vänner ska nämligen gifta sig i februari och jag ska sticka en sjal som hon ska bära vid bröllopet. Efter en del efterforskningar på bl a Ravelry bestämde vi oss för en sån här sjal i ljust grålila med silverglitter. Det ska bli så roligt att sticka den!

Imorgon är det dags för nästa tur. Denna gång bär det av till London med en kompis. Trots att resan varit planerad sedan ganska länge har vi inte några aktiviteter inbokade. Har ni några tips, slöjdrelaterade eller ej, så fram med dem bara!

fredag 20 november 2009

Masspyssel.

Inte mindre än tre olika hantverk hade jag med mig till pysselkvällen, och tro det eller ej, men jag hann pyssla mig igenom samtliga! Först tillverkade jag ytterligare ett glasunderlägg i gröna mjölkkartongsremsor. Jag hade planer på fler, men limmet tog slut efter det första, så det var bara att gripa sig an nästa projekt, som var ett litet broderi. Eftersom det bara handlade om några bokstäver var det ganska snabbt avklarat också (bild kommer en annan gång då det inte är typ mitt i natten). Slutligen hann jag virka några varv på den svarta grytlappen, vars tillblivelse jag nog inte hunnit blogga om tidigare.

Imorgon tar jag mitt pick och pack inklusive ovan nämnda grytlapp och drar till Göteborg över helgen. Tills jag återkommer får ni hålla tillgodo med denna glimt från mitt kök, med egenhändigt tryckt disktrasa som jag gjorde på Malmöfestivalen i augusti. På återhörande!
 

tisdag 17 november 2009

Oj.

Nu hade det visst gått en vecka. En inte särskilt produktiv sådan ur slöjdsynpunkt. I helgen hälsade jag på min familj och träffade några gamla vänner. God mat och fika, loppisfynd (främst av det textila slaget så klart), trevligt umgänge och glada nyheter och lite virkning framför tv:n. Annars har jag mest jobbat och försökt vila mig i form efter förkylningen.
I torsdags var jag på stickjunta och nu på torsdag är jag inbjuden till ännu en pysselkväll (denna gång i en annan konstellation). Har inte bestämt ännu vilket eller vilka projekt som får följa med.
Några fler julpyssel har det inte heller blivit. Prototypen som jag tillverkade i förra veckan ligger här och tittar strängt på mig.

tisdag 10 november 2009

Tisdag - testdag.

Jag nämnde ju häromdagen att jag hade en idé som jag tänkte prova till julpynts-bytet. Det gäller ett material som är nytt för mig, som jag haft i gömmorna ett tag, men inte haft tillfälle att testa än. Ikväll har jag provat lite och det verkar fungera ungefär som jag tänkt mig. Jag tänker förstås inte avslöja nåt mer just nu, men jag tror att det går att ha rätt mycket roligt med det här materialet.
Nu återstår bara att faktiskt producera de där julpynten också. Turligt nog har jag ju en månad på mig innan de ska vara framme hos sina nya ägare...

måndag 9 november 2009

Mera kudde!

Nu har det blivit ett kuddfodral till, denna gång till kökssoffan. En tygpåse som jag köpte på Indiska för många år sedan och har använt till att förvara tvättmedel och liknande i, har fått sätta livet till. Jag har sneglat på den länge och funderat på att sy om den till nåt annat, eftersom jag tyckt att tyget förtjänar en mer framträdande position. Övriga tyger är (har varit) en löpare från Myrorna och ett örngott från en loppmarknad i Kraków.
 

 
Örngottet hade en knappslå, vilken jag utnyttjat för att slippa sy knapphål. Dock blev det lite glest mellan knapparna, så jag sydde i ett par tryckknappar mellan dem, för att det inte skulle glipa. Det gjorde det ändå, så jag fick göra ett ingrepp på innerkudden (klippa upp en kant, pilla ut några nävar av stoppningen, sy igen) för att fodralet skulle sitta bättre.
    

 
Ett av handtagen från tygpåsen blev hörndekorationer tillsammans med lite sicksackband.
  
Och tvättmedlet då? frågar sig vän av ordning. Det, mina vänner, får ni veta i ett kommande inlägg...

söndag 8 november 2009

Till pappa.

Idag är det fars dag och eftersom jag mer eller mindre tappat rösten gratulerar jag min pappa på följande sätt. Han är förresten en pärla, så det passar riktigt bra!
 

 

 
Eftersom jag opererade i skydd av mörkret, så blev den undre bilden lite blixtrig och svår att urskilja, men det står "far". Den sitter vid järnvägsstationen, så man kan tolka det i vilken betydelse man vill. Ett s k pappaskämt, om man så vill, och därmed kan man också se det som en hyllning till min pappas humor. :)
En fördel med att gratulera såhär offentligt, är att andra pappor som känner sig manade, eller inte tillräckligt uppmärksammade, också kan ta del av hälsningarna. Grattis på fars dag!

fredag 6 november 2009

Jag kommer ut som pedant-tant!

Länge har jag letat efter ett nytt soffbord och i somras hittade jag det ultimata bordet på loppis. För blott 100 kr blev det mitt, och med hjälp av en del sandpapprande och möbelolja blev bordsskivan näst intill perfekt. Det bär mig emot att erkänna det, eftersom jag tycker att det är klar pedantvarning, men jag har utvecklat en otrevlig noja över att det ska bli märken på bordsskivan, och ställer därför aldrig varma tekoppar och dylikt direkt på bordet längre, utan tar i brist på lämpliga underlägg till allehanda saker att ställa kopparna på. Den observanta läsaren ser säkert att det här är ett stickmått som får tjänstgöra som underlägg till kaffekoppen.
 


Nåt måste alltså göras. Inte åt mina pedantiska tendenser (de är ändå under kontroll i det stora hela), utan åt bristen på muggunderlägg i detta hushåll. Och vad passar väl bättre än att slöjda några själv?
 

  

  

 
Början till bot och bättring. Två muggunderlägg flätade av gamla mjölk- och filkartonger. Har man såhär vackert mönstrade mjölkförpackningar är det ju synd att bara kasta dem i återvinningen, eller hur?

torsdag 5 november 2009

Trassel och pyssel.


 
Detta är banden till inte mindre än 20 linneförkläden, så som de ser ut efter en tur i tvättmaskin och torktumlare. Jag har nyligen fått ägna en stund åt att trassla ut dem. Det kändes som ett hopplöst projekt, men gick faktiskt snabbare än väntat. På lördag är det slöjdklubb och barnen ska få trycka slöjdklubbsloggan på förklädena.

Jag är förkyld och har varit hemma från jobbet i tre dagar. Det innebär att jag haft lite sticktid och provlappen från i helgen börjar så smått att arta sig till "the real thing". Jag tänker dock inte avslöja vad det är, eftersom det ska bli en present och det finns en risk att mottagaren läser här.

Idag har den första snön kommit och jag har, passande nog, just anmält mig till Mönsterarkivets julpyntsbyte (obstinat som jag är vägrar jag att använda ordet "swap" när det finns ett svenskt ord som funkar lika bra). Deltagarna kommer att bli indelade i grupper om 6-7 och man byter sedan hempysslade julpynt med varandra inom gruppen. Alla får alltså ett julpynt från var och en av gruppmedlemmarna. Jag har en idé som jag tänkt testa ett tag, som nog går att applicera jultemat på. Det ska bli riktigt kul att se vad alla andra gör!

onsdag 4 november 2009

söndag 1 november 2009

Stickprov.

Jorå, det kan nog bli bra det här... Men det återstår lite jobb.
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails